Untappd App

Untappd is een social media app en bevat functionaliteiten waarmee gebruikers het bier dat ze drinken kunnen beoordelen, badges kunnen verdienen, foto's van hun bieren kunnen delen, taplijsten kunnen bekijken, kunnen zien welke bieren hun vrienden drinken en suggesties kunnen zien voor vergelijkbare dranken.

Deel dit artikel

Wat is Untappd?

Opgericht in 2010, Untappd is een sociale bier-beoordeling app die gebruikers aanmoedigt om bieren “in te checken”. Met deze check-ins is het mogelijk om een soort dagboek bij te houden welke bieren je gedronken hebt. 

De app is opgericht in California, United States en heeft op het moment van schrijven 820.000 maandelijks actieve gebruikers die inchecken vanuit 180 verschillende landen. 

 

Untappd app homepagina
Homepagina van de Untappd app
Untappd incheck pagina
Pagina waar bieren ingecheckt kunnen worden

Bieren inchecken

Naast dat je bieren kunt inchecken, kun je check-ins van een rating tussen de 1 en 5 sterren  voorzien . Hierdoor kun je ook bijhouden welke bieren je wel en niet lekker vond. Ook kun je een foto toevoegen 📷, vrienden taggen 🏷️, een drink locatie 📍 selecteren, aankoop locatie  toevoegen 🛒 en een beschrijving van het bier toevoegen ✏️.

Naast dat je bij kunt houden wat je zelf lekker vindt, kun je ook bijhouden wat je vrienden inchecken. 

 

Social media

Naast dat je bij kunt houden wat je zelf lekker vindt, kun je ook bijhouden wat je vrienden inchecken. Dit is te zien op de activiteiten pagina. De activiteiten pagina geeft in een chronologische volgorde de check-ins van je vrienden weer. Op een check-in kun je vervolgens een reactie plaatsen of een “toast” uitbrengen. Ook kun je een bier dat je interessant vindt aan een lijst toevoegen, zoals bijvoorbeeld een “wens” lijst.

 

Untappd activiteiten lijst
Lijst met alle check-ins van vrienden
Untappd Badges
Badges die je kunt verdienen na een check-in

Badges

Als extra aanmoediging voor het inchecken kun je met Untappd ook unieke badges verdienen. Maar wat is een badge? Als een gebruiker verschillende bieren incheckt, ontvangt hij verschillende badges. Deze badges zijn onderverdeeld in bierbadges, venue badges en speciale badges. Bierbadges zijn bijvoorbeeld gebaseerd op het aantal verschillende geconsumeerde bieren (bijvoorbeeld 100, 500, 1000), 5 verschillende uit één land, 5 van een soort zoals amber of wit, of het kan 6 keer inchecken van één bier zijn. Locatiebadges zijn voor het inchecken op locaties zoals verschillende bars, verschillende bars op één avond, sportlocaties enzovoort. Speciale badges zijn beschikbaar wanneer een bier wordt ingecheckt op speciale dagen zoals National Beer Day (Verenigde Staten), Kerstmis, oudejaarsavond, of de verjaardag van Untappd.

 

Untappd logo

Samenvatting - tl.dr.

Samengevat bevat Untappd functionaliteiten waarmee gebruikers het bier dat ze drinken kunnen beoordelen, badges kunnen verdienen, foto’s van hun bieren kunnen delen, taplijsten kunnen bekijken, kunnen zien welke bieren hun vrienden drinken en suggesties kunnen zien voor vergelijkbare dranken.

Meer van CraftBoxs

Untappd

Untappd koppeling

Altijd op zoek naar nieuwe check-ins voor Untappd? Wij hebben een unieke Untappd koppeling ontwikkeld waardoor we je gegarandeerd van nieuwe check-ins kunnen voorzien!

Lees verder >

Uitstekend

4.9/5
Arjan Bogaerts
27 reviews - 19 foto's
Lees verder
Vorige maand een abonnement genomen van 12 flessen per maand. Origineel concept om bieren te kiezen naar aanleiding van je Untappd profiel. De eerste 12 zijn dan ook goed ...
Lucas Veugen
3 reviews
Lees verder
Mooi concept waarbij het Untappd account gekoppeld wordt, waardoor ze je smaakprofiel kunnen bepalen. Ook krijg je hierdoor altijd bier die je nog nooit gehad hebt.
Bjorn van de Brug
Local Guide - 15 reviews
Lees verder
1e box binnen en leuk dat het door de untappd koppeling en de begeleidende brief persoonlijk wordt gemaakt! Ben benieuwd hoe het abonnement gaat bevallen
Nick Van Der Meer
6 reviews
Lees verder
Prachtige manier om je speciaalbiertjes te kopen. Werkt super met untapped. Altijd nieuwe biertjes die je nog nooit op hebt. 12 unieke biertjes voor een eerlijke prijs. Echt een aanrader!
Jos Jonker
1 reviews
Lees verder
Altijd top, heerlijke biertjes, snel en goed.
Danny de Jong
Local Guide - 12 reviews - 41 foto's
Lees verder
Nu al voor de 2e keer een boxs gehad. Bieren stellen absoluut niet teleur en worden dmv de koppeling met untappd en met een persoonlijke boodschap goed verpakt en opgestuurd ...
Jeroen Mulder
2 reviews
Lees verder
Prachtig concept. In de winkel telkens je Untappd er bij pakken om te kijken of je hem al gehad hebt. Met craftboxs heb je hier geen last van, je kunt zelfs je voorkeuren per seizoen ...
Vorige
Volgende