Op welke temperatuur moet je bier serveren?
De temperatuur van het bier heeft veel invloed op de smaak ervan. Hoe kouder het bier, hoe minder de smaak en de aroma’s vrij komen. Daarom is het dus belangrijk om te weten bij welke temperatuur je een speciaalbier het beste kunt drinken.
De aanbevolen temperatuur komt overeen met het alcoholgehalte: hoe hoger de temperatuur, hoe warmer. Stout, Porters en IPA’s kun je dan ook het beste rond tien graden Celsius drinken. Dan komen de smaken het beste vrij. Om het je makkelijk te maken hebben we hier een overzicht voor ieder bierstijl met daarbij ons temperatuuradvies:
- Lambiek en geuze: 3 – 8 graden Celsius
- Witbier: 3 – 5 graden Celsius
- Blond: 4 – 7 graden Celsius
- Weizen: 6 – 8 graden Celsius
- Dubbel: 6 – 10 graden Celsius
- Tripel: 7 – 11 graden Celsius
- IPA: 8 – 13 graden Celsius
- Porter: 8 – 13 graden Celsius
- Stout: 8 – 13 graden Celsius
- Quadrupel: 8 – 13 graden Celsius