De top 10 bierstijlen van 2021

Wat zijn de top 10 meest gedronken bierstijlen van 2021? Bekijk hier het jaaroverzicht.

Deel dit artikel

Ik denk dat we het allemaal met elkaar eens kunnen zijn dat 2021 een bijzonder jaar was. Een jaar waar we vooral thuis bier dronken. Voornamelijk speciaalbier. Wil je weten wanneer bier onder speciaalbier valt, klik dan hier. 

Maar welke bierstijlen hebben we met zijn allen vooral in 2021 gedronken? Wij hebben onderzoek gedaan naar de meest gedronken bierstijlen ter wereld op basis van Untappd. Daar komt ie:

10. Pilsner

We beginnen onze lijst met de ‘oude’ Pilsener. Een bierstijl die veel speciaalbier drinkers liever over slaan als het even kan, maar een bierstijl die toch zeker nog veel gedronken wordt. Dit kan zeker gezegd worden nadat je weet dat deze eenvoudige bierstijl dit jaar meer dan een miljoen check-ins heeft gekregen. De Pilsener treedt daarmee voor het eerst in tot de top 10 lijst. Onverwacht!

De best beoordeelde pilsener ter wereld is de Cabana Pils van Suarez Family Brewery. Deze pilsner heeft een gemiddelde beoordeling van 4,22 / 5 ⭐. Helaas is deze pilsner (nog) niet in Nederland te verkrijgen.

9. Belgische Tripel

Ja, onze zuiderburen krijgen het weer voor elkaar. Net als vorig jaar, komt de Belgische Tripel weer voor in de top 10 lijst. Dit jaar met 1.2 miljoen check-ins. Een heerlijke bierstijl met een gemiddeld alcoholpercentage van 9% of zelfs hoger. Een eenvoudig graanprofiel vormt de ruggengraat voor meer complexiteit dankzij de Belgische gist. Typische smaaknotities voor Belgische tripels of tripels in abdijstijl zijn lagen van sinaasappel, citrusvruchten en banaan, vermengd met kruidige of bloemige hop.

De hoogst beoordeelde Belgische Tripel ter wereld is de Tripel De Garre van Brouwerij Van Steenberge. Deze prachtige Tripel spant de kroon met een gemiddelde rating van 4,12 / 5  met maar liefst 24.858 unieke check-ins. Een geweldige prestatie van deze brouwerij uit het Belgische dorp Ertvelde.

8. IPA - Session / India Session Ale

Nog een bierstijl die zijn plaats in de top 10 heeft weten te behouden. Session/ IPA’s blijven onverminderd populair met 1.5 miljoen check-ins. Al 2 jaar weet deze stijl de 8ste plaats in deze lijst te veroveren. Net als Amerikaanse IPA’s hebben session IPA’s doorgaans een lager alcoholpercentage, met een maximum alcoholpercentage van 5%. Omdat ze zo gemakkelijk te drinken zijn, zijn ze perfect om er een of twee van te drinken bij een barbecue in de achtertuin of een zwembadfeest. De beste session IPA komt dit jaar van Other Half Brewing Co. uit de United States. Met een 4,08 / 5 ⭐ weet deze session IPA een prachtige gemiddelde rating te behalen. Double Dry Hopped Small Green Everything van Other Half Brewing Co.

7. Stout - Imperial / Double

Ja de Stout – Imperial / Double gaat deze lijst niet meer verlaten! Met een kleine 2 miljoen check-ins behoudt deze heerlijke bierstijl zijn 7de plaats voor het derde jaar op rij. De Imperial / Double stout, die bekend staat om zijn rijke, sterke stijl, heeft meestal een zwarte kleur en een zoet, moutig profiel. En de laatste tijd zijn deze Imperial versies alleen maar donkerder en meer toegeeflijk geworden. De beste Imperial / Double stout ter wereld, heeft een weerzinwekkende gemiddelde rating van 4,84 / 5 ⭐ op basis van 2.900 check-ins. Wauw! Beer : Barrel : Time (2020) van Side Project Brewing.

6. Pale Ale - American

De eerste stijl die we wat naar beneden hebben zien zakken dit jaar. Maar met bijna 2.2 miljoen check-ins nog steeds een zeer geliefde bierstijl met liefhebbers over de hele wereld. Pale ales zijn een klassieke Engelse stijl, maar moderne Amerikaanse ambachtelijke brouwers hebben hun eigen draai aan de stijl gegeven. Gekenmerkt door een medium hopbitterheid en florale, fruitige en soms zelfs bedompte toetsen, werden pale ales bekend mede dankzij de iconische Sierra Nevada Pale Ale. De beste Amerikaanse pale ale ter wereld, komt niet geheel onverwachts uit de United States en heeft een gemiddelde rating van 4,26 / 5 ⭐ op basis van 55.370 check-ins. De Edward van Hill Farmstead Brewery.

5. IPA - Imperial / Double New England

Met bijna 2.9 miljoen check-ins komt de Imperial / Double versie van de New England IPA binnen schieten als een raket 🚀. Dit laat zien hoe veel bierliefhebbers blijven houden van heerlijke hazy bieren. Zelf deze met een hoger alcoholpercentage. Want vergis je niet, Imperial / Double New England bieren zijn sappiger en zwaarder. De beste IPA Imperial / Double New England ter wereld heeft een gemiddelde rating van 4,57 / 5 ⭐ op basis van 14.641 check-ins. De Parish Brewing Co.’s DDH Ghost in the Machine van Parisch Brewing Co.

4. Sour - Fruited

Met een stijging van twee plaatsen ten opzichte van vorig jaar, staan gefruite sours op hun beste positie ooit in de top 10 bierstijlen lijst met meer dan drie miljoen check-ins. Beginnend op de achtste plaats in 2019, oplopend naar de zesde plaats in 2020, en nu vast te zetten op de vierde plaats in 2021, blijven deze Amerikaanse ales indruk op ons maken. Vandaag de dag maken brouwers allerlei versies met een overvloed aan fruit – zoals perziken of frambozen – of rijpen ze in verschillende vaten – zoals wijn of mezcal. De normale brouwregels zijn niet van toepassing wanneer het op zuur aankomt, dus het lijkt erop dat deze vaak tongstrelende en brutale bieren ambachtelijke bierfans blijven aantrekken. De beste Sour – Fruited ter wereld heeft een gemiddelde rating van 4,62 / 5 ⭐ op basis van 2.219 check-ins: EVEN MORE HYDRA – ETNYC EDITION van Evil Twin Brewing NYC. Een pracht brouwsel in samenwerking met Mortalis Brewing Company.

3. IPA - Imperial / Double

We zijn in de top 3 aanbeland. De “Cream de la Cream” van de bierstijlen. Tenminste, dat is wat we in de data zien. 4,1 miljoen check-ins maken de Imperial India Pale Ale de op twee na best beoordeelde stijl. Dat is meer dan een miljoen check-ins meer dan de 4de stijl in deze lijst! We leven nog steeds in het tijdperk van de IPA, dus het is geen verrassing dat deze categorie voor het tweede jaar op rij de derde plaats inneemt. Double of Imperial IPA’s worden vaak gekenmerkt door een hogere hopintensiteit en een hoger alcoholgehalte. Deze bieren vallen de zintuigen aan met een fris hopkarakter, extra sappigheid en een sterke bitterheid. De kroon in ontvangst voor nemend voor de beste Imperial / Double IPA is de King JJJuliusss van Tree House Brewing Company. Deze best gewaardeerde Imperial / Double IPA heeft een rating van 4,74 / 5 ⭐ op basis van 24.631 check-ins.

2. IPA - New England

De haze rage blijft de ambachtelijke biermarkt domineren. De afgelopen jaren hebben IPA’s in New England-stijl de concurrentie gewoon verpletterd. En dit jaar was het niet anders, met maar liefst 6,1 miljoen check-ins op Untappd. Deze trendy troebele bierstijl, die gekenmerkt wordt door zijn karakteristieke troebele zicht, werd eerst populair gemaakt door brouwerijen uit New England (vandaar de naam), maar wordt sindsdien gebrouwen door zowat elke brouwerij in de hele wereld. Met maar liefst 270.116 check-ins Hazy Little Thing van Sierra Nevada Brewing Co. de absolute top positie in van de best gewaardeerde New England IPA met een gemiddelde rating van 3.79 / 5 ⭐ . Hoewel er New England IPA’s zijn met een hogere gemiddelde rating, kunnen deze niet op tegen de hoeveelheid x gemiddelde ratings van de Hazy Little Thing. Vandaar #1.

1. IPA - AMERICAN

Tromgeroffel 🥁🥁🥁…

De Amerikaanse IPA eindigt als nummer één op deze lijst voor een verbazingwekkende elfde jaar op rij. Met meer dan 7,2 miljoen check-ins in 2021 blijft deze klassieke, alomtegenwoordige stijl zijn sporen nalaten in de geschiedenis van speciaalbier. In de US kunnen we gerust stellen dat de American IPA even iconisch is geworden als baseball ⚾ en appeltaart 🥧.

JJJULIUSSS! van Tree House Brewing Company is de best beoordeelde American IPA van de wereld met een gemiddelde rating van 4,58 / 5 ⭐ met 48.109 check-ins.

Cheers!

Dat was hem dan. De top 10 meest gedronken bierstijlen op basis van Untappd. Een mooie lijst! Heb je nu dorst gekregen? Probeer dan eens een speciaalbier pakket van CraftBoxs. Op basis van je Untappd stellen we een heerlijk gepersonaliseerd bierpakket samen met de bierstijlen die je het lekkerst vindt. Ook garanderen we dat je altijd nieuwe check-ins krijgt! Neem een kijkje: craftboxs.nl

 

Meer van CraftBoxs

Untappd

Untappd koppeling

Altijd op zoek naar nieuwe check-ins voor Untappd? Wij hebben een unieke Untappd koppeling ontwikkeld waardoor we je gegarandeerd van nieuwe check-ins kunnen voorzien!

Lees verder >

Uitstekend

4.9/5
Arjan Bogaerts
27 reviews - 19 foto's
Lees verder
Vorige maand een abonnement genomen van 12 flessen per maand. Origineel concept om bieren te kiezen naar aanleiding van je Untappd profiel. De eerste 12 zijn dan ook goed ...
Lucas Veugen
3 reviews
Lees verder
Mooi concept waarbij het Untappd account gekoppeld wordt, waardoor ze je smaakprofiel kunnen bepalen. Ook krijg je hierdoor altijd bier die je nog nooit gehad hebt.
Bjorn van de Brug
Local Guide - 15 reviews
Lees verder
1e box binnen en leuk dat het door de untappd koppeling en de begeleidende brief persoonlijk wordt gemaakt! Ben benieuwd hoe het abonnement gaat bevallen
Nick Van Der Meer
6 reviews
Lees verder
Prachtige manier om je speciaalbiertjes te kopen. Werkt super met untapped. Altijd nieuwe biertjes die je nog nooit op hebt. 12 unieke biertjes voor een eerlijke prijs. Echt een aanrader!
Jos Jonker
1 reviews
Lees verder
Altijd top, heerlijke biertjes, snel en goed.
Danny de Jong
Local Guide - 12 reviews - 41 foto's
Lees verder
Nu al voor de 2e keer een boxs gehad. Bieren stellen absoluut niet teleur en worden dmv de koppeling met untappd en met een persoonlijke boodschap goed verpakt en opgestuurd ...
Jeroen Mulder
2 reviews
Lees verder
Prachtig concept. In de winkel telkens je Untappd er bij pakken om te kijken of je hem al gehad hebt. Met craftboxs heb je hier geen last van, je kunt zelfs je voorkeuren per seizoen ...
Previous
Volgende