DE GAAFSTE BEER COLLAB 
VAN NEDERLAND IS HIER!

12 heerlijke speciaalbieren persoonlijk door Merel geselecteerd en door CraftBoxs geleverd!

EEN BOX MET 12 BIEREN GESELECTEERD DOOR MEREL

Een selectie om je vingers letterlijk bij af te likken. De selectie bestaat uit een mix tussen exclusieve bieren en reguliere bieren. Stuk voor stuk persoonlijk door Merel van Books, Beers and Beyond uitgekozen. Uiteraard bevat ieder biertje achtergrond informatie en heerlijke foodpairings zoals je gewend bent van CraftBoxs! Dat wordt genieten!

EENMALIGE SPECIAL

Books, Beers and Beyond X CraftBoxs bierpakket

12 speciaalbieren samengesteld door Merel

€67.95+ GRATIS VERZENDING

Welke bieren zitten in de box? En waarom? Merel heeft deze selectie namelijk niet zomaar gemaakt!

1. Frontaal Rhodesian

Dit bier had ik op nummer één staan bij de Brabantse Bierverkiezing in 2019, waarbij ik jurylid mocht zijn met een heel leuk team en we blind bier moesten proeven, en een cijfer mochten geven. De Rhodesian van Frontaal is uiteindelijk tweede geworden, maar was mijn nummer één. De perfecte barleywine in mijn ogen.

11.3%

ABV

36

IBU

3.75

11,658 Ratings

2. Muifel sweet chocolate stout

Moet ik deze nog uitleggen? Ik heb dit bier mee gebrouwen en mijn hoofd staat erop. Er zitten mijn bloed, zweet en tranen in (nee grapje, niet bang zijn). Het is een lekkere stout zonder gekke toevoegingen, die ook een flinke bak koffiebitter heeft. Zoals een stout moet zijn.

10.6%

ABV

30

IBU

3.83

439 Ratings

3. Põhjala - Cocobänger BA (Cellar Series)

Ik hou enorm van kokos, dus als er een kokosbier op de markt is, moet er van mij ook écht een bak kokos in zitten. En dat is bij de Cocobanger zo! De gewone versie is al lekker, dus de BA versie moet nóg mooier en ronder zijn. Geniet ervan.

13%

ABV

35

IBU

4.2

4,558 Ratings

4. Bliksem - GROM

De GROM van Bliksem blijft voor mij een klassieker. Sowieso vind ik Bliksem een hele vette brouwerij, de labels zijn supervet en er zit een muziekpairing bij, maar deze stout is ook gewoon hartstikke lekker. Overigens ook perfect om te drinken onder het genot van een Scandinavische thriller. 

12.5%

ABV

59

IBU

3.92

4,068 Ratings

5. Brewski - Triple Berry Pie

Wie pastry zegt, zegt Brewski. Deze brouwerij heb ik niet zo lang geleden ontdekt, maar ik ben verkocht. Ze maken zulke goede stouts en sours! Dit is gewoon een vloeibare fruittaart.

4%

ABV

No

IBU

3.92

9,140 Ratings

6. FrauGruber & Brewheart - Fruit Loop

Confession time: Deze heb ik nog nooit gedronken. Maar Brewheart en Frau Gruber zijn mijn favoriete brouwerijen van Duitsland, dus dit moet wel goed komen. De naam spreekt me ook meteen aan en doet me denken aan mijn jeugd (wat gelukkig nog niet heel lang geleden is).

5.5%

ABV

No

IBU

3.79

900 Ratings

7. Funky Fluid - Double Gelato: Passion Fruit & Pink Guava

De echte beer geeks zullen dit bier vast al eens voorbij hebben zien komen, de Double Gelato van Funky Fluid. Sowieso ben ik een enorme fan van deze Poolse brouwerij (ze maken ook lekker alcoholvrij bier!), maar deze is ook de bomb.com.

8%

ABV

No

IBU

4.04

907 Ratings

8. Maltgarden / PINTA - Vanilla More Vanilla More Vanilla

Een lekkere grote imperial pastry stout, dat wil je gewoon. En al helemaal van de koning van pastry stouts: Maltgarden. Wat een rammers maken zij! Hopelijk valt deze goed in de smaak. Er zit in ieder geval genoeg vanille in (bonen, extract en bubbels).

9.7%

ABV

No

IBU

4.01

671 Ratings

9. Beerbliotek - Muck

Deze New England Double IPA (een van mijn favoriete stijlen) is een collab met Apex Brewing. Stiekem heb ik hem niet alleen gekozen omdat hij retefruiting en lekker is, maar ook omdat de naam, Beerbliotek, me aan mijn hart gaat. Ik werk namelijk in een bibliotheek!

8.2%

ABV

50

IBU

3.79

5,193 Ratings

10. Moersleutel - Willy Tonka

De Moersleutel is toch wel één van mijn favoriete Nederlandse brouwerijen als het op stouts aankomt, en de eerste stout ooit die mijn hart stal was de Willy Tonka. Ik hou van de film overigens (Charlie and the Chocolate Factory) en deze dikke stout zorgt ervoor dat je je als een kind in een snoepwinkel voelt.

13%

ABV

50

IBU

4.12

5,835 Ratings

11. Van Moll - Ons Blackie

Dit is, wat mij betreft, dé beste basic stout die er is. Van Moll Ons Blackie heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat ik graag bij de brewpub kom (en altijd een Blackie bestel) en omdat het een stukje Brabant is! Maar natuurlijk ook omdat het een heerlijk biertje is.

9%

ABV

50

IBU

3.63

13,196 Ratings

12. Yankee & Kraut - Get Woke

Yankee & Kraut is misschien wel de nieuwste brouwerij in dit lijstje, en mij heeft het afgelopen jaar enorm verrast. Hun bier, een New England Double IPA, is fruitig en toch een beetje dank, waardoor de naam geweldig goed past. Ook het label zorgt ervoor dat ik dit bier gewoon geweldig vind.

7.6%

ABV

No

IBU

3.98

826 Ratings

Wil je ook VAN DEZE BOX genieten?

Klik dan op de CraftBoxs hieronder om de unieke Books, Beers and Beyond x CraftBoxs bierbox te bestellen!