Brouwerij De Brabandere – Pilaarbijter Blond

Pilaarbijter Blond is een krachtig bier van Brouwerij De Brabandere. Zoete fruitige tonen in combinatie met een stevige body mede dankzij het hoge alcoholpercentage. Pilaarbijter wordt gebrouwen in opdracht van het Bisdom Brugge. Naar aanleiding van de bisdomdag te Kortrijk in 2002, kwam diaken Rudy Raes met het idee om een gelegenheidsbier te laten brouwen. Het bisdom ging akkoord en stond ook achter de ludieke naam “Pilaarbijter”, wat staat voor een “schijnheilige”.

Brouwerij Kompel – Kompel Nostalgia Collection Reddingsploeg

De grandeur van deze Grand Cru zit in de selectie van verfijnde ingrediënten. Royale granen, nobele hop en hoge gisting vormen het fundament. Deze Grand Cru is volmondig en heeft een zachte bitterheid. Reddingsploeg is het 4e bier van de Nostalgia Collection en is een fris en fruitg bier met een kruidige afdronk.

KraftBier – Quadserd

Of je nu als stoere Brabantse vrouw Kraftbier’s Witte IPA Schòon Mèdje drinkt, als feestganger hun Hoppakee,
als connaisseur hun Grôote Kwèèk of als wannabee ridder de Gouden Swaen, KraftBier is er voor ieder moment.
Quadserd van KraftBier uit Tilburg is een Quadrupel van 9% met een volle donkere smaak en is goed in balans.

KraftBier – Grôote Kwèèk

Jij bent aan de beurt om bier te halen. Je wil laten zien dat je weet waar je het over hebt. Vol bravoure kom je aanzetten. Dat heb je goed geregeld vriend. Grôote kwèèk is een Belgian Strong Golden Ale van Kraftbier, een bier met een grote mond. De hoppen geven dit bier haar bloemigheid, de mouten zorgen voor de volle smaak en dankzij de honing krijgt ze haar zware karakter.

Brasserie St-Feuillien – Belgian Coast IPA

De St. Feuillien Belgian Coast IPA is een lichte IPA. Zijn kleur is donker goudgeel met subtiele oranjeachtige nauances. De Belgian Coast IPA biedt een onvergelijkbaar palet aan aroma’s. Hij wordt gekenmerkt door een complex karakter, zowel fruitig als citrus, bloemig en kruidig. De bitterheid is hoog qua intensiteit en diversiteit. Belgische en Amerikaanse hoppen werden geselecteerd: Brewer’s Gold, Magnum, Fuggles, Northern Brewer, Mosaic, Citra en Cascade.

Brouwerij Boon – Duivels Bier Donker

Duivels Bier Donker van Brouwerij Boon wordt al sinds 1883 gebrouwen in het Belgische Lembeek. Het is een klassieke Belgian Strong Dark Ale met de typische zoete smaken van geroosterde mout, kandijsuiker, koffie, karamel, noten en chocolade. Deze smaken geven dit bier een heerlijk kruidig karakter, een beetje bitter, maar met een zoete afdronk.

Ter Dolen – Ter Dolen Donker

Ter Dolen Donker is een abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het bier met hergisting op de fles, bevat een goede fruitigheid met een biscuitachtige smaak en lichte karameltoetsen. Verkozen tot beste Vlaams Erkend Donker Abdijbier en bekroond met de bronzen medaille tijdens de “Brussels Beer Challenge”.

Enigma – Dragora

Dragora is een blond bier gemaakt met 2 mouten, tarwe en kandijsuiker. Het wordt gefermenteerd met een giststam die de hoparoma’s accentueert.
En heel veel hop, voegden we eraan toe: Citra, Mosaic, Simcoe, Amarillo en Centennial geven dit bier de geur van een fruitmand.
Het bier heeft een licht bittere smaak, maar is niet overdreven bitter.
Zowel hopheads als sweetheads zullen er iets in vinden!